Topmenu

Paardencoaching

Ontmoet jezelf door de ogen van een paard

Paarden reageren sterk op signalen uit hun omgeving. Als je met ze werkt, laten ze duidelijk zien wat ze voelen bij jouw gedrag en houding. Ze voelen je feilloos aan en spiegelen zonder waardeoordeel jouw kwaliteiten en valkuilen. Je krijgt onmiddellijk feedback over jouw gedrag, emoties, leiderschapskwaliteiten en zelfvertrouwen. Je krijgt feedback op de manier waarop je communiceert, ook non-verbaal. Ze reageren op de boodschap die je geeft. Als het paard tegenstrijdige berichten opvangt, rationeel (hoofd) versus gevoel (buik/hart) reageert het op de innerlijkde boodschap. Het paard vraagt je dus om eerlijk te zijn naar jezelf, naar je gevoel en naar anderen.

Ze spiegelen je leiderschapskwaliteiten en of je je grenzen goed aangeeft en bewaakt. Paarden zijn vluchtdieren en goed functioneren in de kudde is dus voor hen van levensbelang. Een paard zal dus maar enkel naar jou luisteren en jou als leider zien als je duidelijk de leiding neemt en hen veiligheid kan bezorgen. Een paard zoekt van nature naar een leider.
Paarden reageren sterk op je angsten en blokkades. Ze zijn dus een ideale spiegel om meer te leren over jezelf en bepaalde blokkades of patronen. Ze voelen aan wat oprecht is en wat niet.

Tevens heeft de werking met paarden een helende kracht.
In eerste instantie hebben we een kennismakingsgesprek en 1-op-1coaching. Vervolgens gaan we werken met het paard & wordt het paard jouw coach.


ja Ann, ik wil een sessie "paard als spiegel"

Powered by WordPress. Designed by WooThemes