Topmenu

Hard Werken

Dagelijks kom ik ondernemers tegen die hard werken, ze kloppen veel uren en hebben amper tijd over om leuke dingen te doen.

En dit is de meerderheid. En laat nu net dit hetgeen zijn waar de meeste ondernemers op het einde van hun leven spijt van hebben… Teveel gewerkt en te weinig tijd over om te genieten en andere leuke dingen te doen.

Ze werken 70, 80 of 90 uur per week of meer.

Ze denken dat ze niet minder kunnen werken omdat ze de ganse dag ballen in de lucht moeten houden en problemen moeten oplossen en denken dat dit moet om de zaak draaiende te houden. Nu zoals albert einstein zei: je kunt het probleem nooit oplossen door dezelfde manier van denken te gebruiken als deze die het gecreëerd heeft. Het probleem en de oplossing liggen op een andere frequentie. Hoe sneller jij je op niveau van de oplossing bevind hoe sneller je de oplossing hebt en kunt toepassen en verder kunt.

Ik ken ondernemers die geen nee durven zeggen tegen een klant uit angst deze kwijt te spelen. Of tijdens vakantie en weekends hun telefoon opnemen uit angst klanten mis te lopen. Maar dan gun je jezelf een heel belangrijk iets niet. Je hebt de tijd nodig om afstand te nemen. Om in balans te komen en aan je zaak ipv in je zaak te werken.

Zelf heb ik ook in een patroon gezeten van hard werken. Als dingen niet lekker liepen ging ik nog harder werken. Want zo zijn we opgegroeid. Je moet hard werken voor datgene wat je wil bereiken. Als je niet hard werkt word je aanzien als lui en dat is wat we willen vermijden. We willen aanzien en goedkeuring ontvangen van anderen.

Want als we opgroeiden kregen we de goedkeuring van onze ouders als we mee hielpen en dingen deden. En werden we gestraft als we onze eigen innerlijke leiding wilde volgen en wilde relaxen ipv hen met iets helpen. Daardoor zijn we afgeleerd te luisteren naar ons eigen geleidesysteem dat het beste weet wat je moet doen om gelukkig te zijn en jouw dromen en wensen werkelijkheid te laten worden.

Want het is niet hoe harder je werkt, hoe meer je ervoor terugkrijgt. Waarschijnlijk ken je wel mensen die heel hard werken en weinig verdienen en mensen die weinig werken en heel veel verdienen. Wat jij ontvangt heeft weinig te maken met hoe hard je werkt, maar veel meer met jouw mindset, jouw manier van denken. Studies bewijzen dat 20% van je activiteiten als ondernemer leiden tot 80% van de resultaten.

Het gaat er meer om hoeveel geld je kunt toelaten. Het heeft meer te maken met jouw energieveld. Hoe denk en handel je?

Jouw manier van denken, leidt tot bepaalde emoties en die emoties leiden tot bepaalde acties en deze acties zorgen voor een bepaald resultaat.

Het heeft veel meer te maken met jouw balans.

Grosso modo kunnen we dus stellen dat de meeste ondernemers veel minder zouden moeten werken en hierdoor dezelfde of zelfs betere resultaten zouden genereren.

Wil jij leren hoe je meer kunt bereiken in minder tijd en dus ook meer tijd vrij hebt voor meer levenskwaliteit en dit in combinatie met dezelfde of meer omzet, stuur dan een mailtje naar info@annvermonden.be.

Wil jij leren hoe je op het niveau van de oplossing kunt komen?

Ik heb al verschillende ondernemers geholpen die in een patroon zaten van hard werken. En ik ken het maar al te goed. Er gebeurd iets en je wil erger dingen voorkomen dus je gaat je focussen op het probleem en nog hard werken. Echter heeft dit vaak het omgekeerde effect. Als ik vroeger harder ging werken, werd het soms alleen nog maar erger.

Harder werken is dus vaak niet de oplossing. Wel slimmer. Met kleine veranderingen kun je grote veranderingen aanbrengen in jouw manier van leven, ondernemen en levensstijl.

Geniet nu!

Liefs,

Ann

 

No comments yet.

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by WooThemes