Topmenu

Perfectie is vaak geld weggooien

Ben jij iemand die alles helemaal tot in de puntjes goed wil doen?

Wil je alles perfect hebben?

Het mooiste, het beste, zonder fouten, …

Op zich is daar helemaal niks mis mee, want eerlijk gezegd was ik dat vroeger ook.

Ik was uren bezig om iets af te krijgen en dan bekeek ik het nog eens en dan kon er nog wel eens wat anders. En zo kon ik uren doorgaan en als ik nu bekijk hoeveel (eigenlijk weinig) geld ik er toen voor vroeg, dan viel je achterover.

Niet echt efficiënt! En het bracht weinig op.

Ondertussen ben ik wel bijgeleerd, hoewel soms trap ik nog wel eens in de val omdat ik zo graag doe wat ik doe en als er s’ avonds nadien niets is ingepland, trap ik soms nog wel eens in de val dat ik meer tijd spendeer dan eigenlijk voorzien is. En op zich ook niets mis mee maar als je dit met alles doet dan kom je eigenlijk weer op het punt dat je eigenlijk niet de prijs vraagt die je zou moeten vragen omdat je er veel meer tijd insteekt dan eigenlijk voorzien is.

En misschien heb jij dat ook wel eens dat je uren bezig bent met iets bv naamkaartje maken of verbeteren, je website maken of aanpassen, het zoeken van een bepaalde afbeelding (daar kun je ook uren over doen), zoeken naar het juiste logo of uren doen over je tekst, nog eens lezen nog eens herschrijven.

Of met een video die je maakt. Doe jij er uren over om te weten wat je moet zeggen?

Neem je je filmpjes 10 x op en is het dan nog niet goed?

Vroeger deed ik dat ook.

En ja er is altijd ruimte voor verbetering . Dus hoe doe ik het tegenwoordig?

Ik schrijf een blog, vanuit de inspiratie die in dat moment tot mij komt of ik neem een onderwerp dat ik eerder heb bedacht en begin daarover te schrijven. Ik schrijf hem in 1 keer en lees hem dan nog een keertje na en weg ermee.

Is het dan altijd perfect en kan het dan niet beter? Zeker wel, maar uiteindelijk gaat de kern van datgene wat ik zeg niet anders zijn.

De kern blijft hetzelfde of ik hem nu 1 x schrijf of 10x herschrijf.

Dit net hetzelfde met het opnemen van filmpjes. 1 x of max 2 keer opnemen en plaatsen. Want de eerste keren zijn meestal ook de spontaanste en brengen het beste wat je wil zeggen.

Is het dan perfect? Kan het dan niet beter? Zeker wel, maar ik kies er bewust voor om dat niet te doen. Tijd is geld zoals ze zeggen.

En dat is een enorm verschil met vroeger! Vroeger zou het nooit goed genoeg zijn en zou ik blijven verbeteren, maar dat heb ik ondertussen afgeleerd omdat het me uiteindelijk niks bracht.

Dus ga eens bij jezelf na… waar steek jij uren de tijd in? Tot het perfect is en vaak in dingen die helemaal geen geld opleveren of je helemaal niet meer klanten brengen. Eigenlijk een stukje verloren tijd en dus ook geld.

Tracht deze zaken en het streven naar perfectie zoveel mogelijk in te verminderen. Zo krijg je veel meer gedaan in minder tijd. En heb je dus meer tijd over voor zaken die wel geld of klanten opleveren of meer vrije tijd om andere leuke dingen te gaan doen.

Veel succes ermee!

 

Nog even dit..

Begin juli start ik met een gratis 5 daagse…

Hierin deel ik gedurende 5 dagen heel waardevolle kennis met je die van je onderneming een succesvolle zaak kunnen maken.

Ik ben nu al dolenthousiast want het gaat super waardevol zijn.

Voel je nu al een ja en heb je interesse om hieraan mee te doen, mail me dan even terug naar info@annvermonden.be en dan zorg ik ervoor dat ik je verwittig als het zover is.

Ps: Als je er niet bij bent, mis je heel belangrijke informatie die misschien wel het verschil maken.

No comments yet.

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by WooThemes