Topmenu

Heb jij het ook druk, druk, druk?

Tegenwoordig als je aan iemand vraagt hoe het gaat, krijg je bijna als standaard het antwoord “DRUK”.

Precies alsof het een vanzelfsprekendheid is.
En heb jij het ook steeds zo druk of ten minste het GEVOEL dat je het zo druk hebt?

En sta je er dan soms ook bij stil waarmee je dan zo druk bent? Ben je bezig met de juiste dingen om het druk te hebben of doen veel zaken er uiteindelijk niet toe.

Waarmee ben je druk bezig en probeer je vaak ook drie dingen tegelijk te doen omdat je dan het gevoel hebt dat je meer gedaan hebt?

Ik zal je alvast verlossen van deze illusie want door te multi-tasken krijg je niet meer gedaan nee dan doe je zelfs nog langer over de zaken dan normaal en zelf meer kans op fouten, dus multi-tasken is GEEN goed idee.

Maar er is hoop! 
Vaak gaat het echter om een gevoel dat we krijgen. En hoe we daarmee omgaan, bepaalt hoe we ons voelen.

Wat nu te doen als je het gevoel hebt het druk, druk te hebben?

Want ook dit is weer niets anders dan MINDSET. Het is maar hoe je het bekijkt. Bekijk je het als stress dan is het slecht voor jou en je lichaam. Bekijk je het als iets wat je in de scherpe focus zet en iets dat je prestaties verbetert dan kan druk je zelfs verbeteren.

Zo kun je het ook ANDERS OMSCHRIJVEN zodat je er een ander gevoel bij krijgt. Wat nu als je zegt: “ik ben vrij van verveling”. Dat voelt toch al heel anders dan druk druk druk… niet?

Het kan je namelijk zelfs een gevoel van voldoening geven als je je even kort en goed inspant. Maar belangrijk is dat je je daarna ook weer RUST gunt. Ons lichaam is er niet op gebouwd om constant onder druk te staan.

Als je ALTIJD “AAN” staat, is dat ongezond. Je merkt dit doordat je niet meer goed slaapt doordat je kortaf wordt of kort reageert op anderen of dat je snel emotioneel wordt.

Dan is het tijd om gas terug te nemen en jezelf even de nodige rust te gunnen, want op den duur is jezelf geen rust gunnen ook een gewoonte en merk je het zelfs niet meer.

En ga, als je het druk hebt, eens kijken naar welke zaken ECHT van belang zijn! Wat zijn jouw “must’s” voor vandaag en welke zijn de “Nice to be done”?

Maak daar een onderscheid onder want als je altijd druk bent met de dingen “Nice to be done” lijkt het nog of je geen meter vooruit komt.
Ok je hebt mss even het gevoel dat je veel hebt afgewerkt en gedaan hebt gekregen vandaag, maar morgen liggen er weer andere dingetjes… en zo schuif je mss zelfs de belangrijkste dingen voor je uit.

Dus voortaan als iemand aan je vraagt hoe gaat het: zeg dan iets anders dan druk 🙂
Want hoe meer je druk zegt hoe meer het zo voelt z’n hoe meer dingen je aantrekt die je het gevoel geven het nog drukker te hebben dus dat is een straatje zonder einde!
Je kunt bijvoorbeeld zeggen: “Ik heb mijn bezigheid”. 

En geef prioriteit aan de belangrijke zaken en maak een onderscheid tussen dringend en belangrijk en minder dringend en onbelangrijk. De “dringende EN belangrijke” zaken werk je eerst af.

Veel succes!

And get shit done!!!
Het ligt er maar aan hoe je het bekijkt 

Liefs,

Ann

Ps: wil je meer weten hierover, stuur dan een mail naar info@annvermonden.be


No comments yet.

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by WooThemes