Topmenu

Laat jij jouw stemming bepalen door anderen?

Herken je het dat je super goed in de FLOW zit en je goed voelt en plots zegt iemand iets of je begint je ergens op te focussen en plotseling zakt je goede gevoel weg.

Herken je dat?

Wordt jouw STEMMING soms naar beneden gehaald door anderen? En heeft dit dan verder invloed op je de rest van de dag? Wat er ook voor zorgt dat de acties in je onderneming minder effectief worden? Want hoe beter jouw stemming, hoe beter het resultaat.

Er is namelijk één gouden regel: Laat jouw stemming niet bepalen door anderen of wat er rondom jou heen gebeurt. MAAR dat vraag natuurlijk oefening.

Hoe kan je tegengaan dat jouw stemming bepaald wordt door anderen? Hoe kan je ervoor zorgen dat je jouw goede moed niet door anderen laat beïnvloeden?

Tracht op alle momenten zo dicht mogelijk bij JEZELF te blijven. En je te blijven FOCUSSEN op jezelf en je aandacht of schuld niet bij de ander neer te leggen, want de enige verantwoordelijke voor hoe je je voelt ben je zelf.

Jij bent de enige die RICHTING kan geven aan jouw emoties en dat kan je doen door je focus, je gedachten te kiezen of door het eerlijk te zeggen of van onderwerp te veranderen.

Begint iemand over een onderwerp waar je liever niet over praat of zegt diegene iets waar je het niet mee eens bent, heb jij het volle recht dit te zeggen. Bv: Ik praat niet graag over dit onderwerp, kunnen we het over iets anders hebben? Of zeg iets met een lach en verander van onderwerp. J  Dit zorgt ervoor dat JE jouw energiepijl niet naar beneden laat halen.

En dit klinkt misschien egoïstisch maar dat is het niet. Je kan pas goed voor een ander zorgen als je eerst goed voor jezelf zorgt. Niemand heeft er baat mee dat jouw stemming zakt.

En weet dat best veel mensen van nature negatief zijn ingesteld en graag klagen, maar dit kan natuurlijk jouw stemming mee beïnvloeden. Laat dit niet toe, want niets is zo belangrijk dan hoe jij je voelt. Het leven is bedoeld om PLEZIER te beleven. Het leven is bedoeld om FUN te hebben.

Dus gebeurt er iets waarvan je weet dat het jouw stemming omlaag zal halen, besef dan dat de verbinding met jezelf het allerbelangrijkste is. En enkel JIJ verantwoordelijk hiervoor bent. Jij hebt de keuze of je dit toelaat of niet en welke gedachten je kiest.

Ga voorbij aan de gedachten die opkomen of richt je focus ergens anders op.

Daarnaast is het belangrijk om eens te kijken met welke mensen jij jezelf omringt. Met welke mensen breng jij de meeste tijd door? Trekken deze mensen je op of halen ze je omlaag? Zijn het mensen die je ondersteunen en achter je staan? Waar je nog iets van kunt leren?

Want bedenk het volgende: jij bent het gemiddelde van de 5 mensen waar je mee omgaat.

Omring je dus met POSITIEVE mensen. En mijd mensen die je omlaag halen of waar je na het contact je slechter voelt dan voorheen. Zij brengen je geen extra waarde.

Onthoudt dat jouw emoties richtingaanwijzers zijn richting jouw doelen en dromen. Hoe beter je je voelt, hoe beter jij op weg bent.

En daarnaast hoe beter jij om kunt gaan met je eigen emoties en hoe beter jij weet wat ze jou willen vertellen, hoe groter je kans op SUCCES.

Besef dat jij niet je emoties bent.

Dit is natuurlijk kort waar het op neer komt. Wil jij echter meer info hierover en wil jij echt leren hoe je het beste kunt omgaan met je emoties en je niet laat afleiden door je emoties zodat je ALTIJD de juiste actie blijft nemen? EN actie blijft nemen. Stuur dan een mailtje naar info@annvermonden.be. En dan kijken we samen hoe we het beste uit jouw onderneming halen.

Liefs,

Ann

No comments yet.

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by WooThemes